E-mail marketing zonder te spammen

Natuurlijk wil je niet spammen. Je schiet er niks mee op en je raakt in no time geblokkeerd door de mailing bedrijven. Mailchimp is wat ik het meeste gebruik. Het is heel gebruikersvriendelijk en overzichtelijk mailing programma. In eerste instantie is Mailchimp gratis in gebruik en ook de betaalde versie kost niet zo heel veel (vanaf $10,- per maand).

Succes met e-mail marketing

Waar het om gaat is eerst te beginnen met een plan van aanpak. Meeste bedrijven kopen gewoon een KvK e-mail lijkt van hun doelgroep en beginnen met mailen. Bij Mailchimp wordt je dan ook bijna met een paar dagen tot een week geblokkeerd omdat zij geautomatiseerd kunnen herkennen of mensen zelf hebben ingeschreven via een “opt in” of niet.

We gaan eerst samen kijken waar jouw doelgroep is. Dan gaan we brainstormen hoe we hun kunnen benaderen eenmalig om, ze te triggeren in te schrijven op een nieuwsbrief. Als je een voedselproduct hebt organiseer je een proeverij bij een beurs bijvoorbeeld. Bestaande klanten kun je makkelijkst een mail sturen om te vragen in te schrijven op de nieuwsbrief. Heef ze misschien een kleine korting op hun volgende aankoop en beloof alleen nuttige aanbiedingen te versturen. Mensen zitten niet te wachten of wekelijkse aanbiedingen.