Nodes en staking

Elke coin heeft zo zijn doel of functie. Nodes, masternodes en Staking zijn de drijvende kracht van de meeste e-coins. Sommige e-coins gebruiken alle 3 andere 2 of 1 van deze 3 of zelfs andere methoden om rekenkracht te verkrijgen. Uiteindelijk komt het er op neer dat je software moet draaien op de computer om vervolgens hieruit beloningen te krijgen. In meeste gevallen niet zonder risico’s, omdat je er bijvoorbeeld zeker van moet zijn dat je computer: veilig is, betrouwbaar is en online is. Hierin geef ik advisering en ik kan ook hiervoor beheerder oplossingen draaien.

Proof of stake?

Veel e-coins werken met een POS systeem (Proof of stake) om betalingen te verifiëren binnen in de blockchain van die e-coin. Simpel gezegd om mee te doen met Proof of Stake moet je de wallet software van de coin maker downloaden en installeren op je computer en hier de gekochte e-coins via de trading website naartoe overmaken. Vervolgens moet je computer aan blijven met internet verbinding.
Als oplossing bied ik een door mij beheerde cloud computer als oplossing met enkel die wallet software in een veilig onderhouden omgeving waar jij ook toegang tot hebt. Moet het nodig zijn.

Masternodes en Nodes?

Een node is een koppelpunt in het netwerk van de blockchain van een e-coin. De Nodes zijn samen verantwoordelijk voor het uitvoeren van de wil van die e-coin. Niet alle e-coins hebben nodes en vaak zijn het enkel masternodes die mogelijk zijn. Masternodes zijn nodes maar dan met een verplicte minimum hoeveelheid van volume aan ingekochte e-coins.
Om meer duidelijkheid te geven heb ik een voorbeeld van een e-coin die ik zelf erg waardeer. Obsidian, deze e-coin zou wel eens communicatie middelen voor programmeurs zoals Threema en Slack kunnen vervangen en misschien zelfs Whatsapp in de toekomst. Het grote verschil is dat het naast veilig ook een anonimiteit bied voor de gebruiker.
Om een masternode voor Obsidian te kunnen draien heb je 10.000 Obsidian nodig (ODN). Die 10.000 moet dan op je Obsidian wallet komen en dan gaat jou pc deel uitmaken van het netwerk van Obsidian. Dan gaat jou computer als het ware berichten encrypten en decrypten. Het leuke van een Masternode is dat je naast de opbrengen van je masternode ook nog opbrengsten krijgt voor Proof of stake. Ik raad dit af om op je computer thuis te doen, dus het is maar als voorbeeld ter duidelijkheid. Het kan en sommige mensen doen het ook.
Als je anoniem wilt blijven dan kun je me via de Obsidian messenger onder windows 10 of Andriod (en binnenkort ook iOS) bereiken via mijn id “5SCU6g4CGs”. Anders lekker ouderwets bellen of mailen :)